Kérdése van? Hívjon minket! +36700002121

Blog

Ágynemű a nyugodt álmokért

2022.05.05 00:00
Ágynemű a nyugodt álmokért

A legjobb esetben hetente 50 órát töltesz alvással az ágyadban. Éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan is szereled fel az alvó-birodalmad! Az ágynemű megfelelő kiválasztása egy hosszú távú befektetés. Egyszeri nagyobb kiadás, azonban megajándékozhat a pihentető alvással, a jobb teljesítőképességgel és az egészségesebb életmóddal is. Kiemelt figyelmet kell hogy kapjon ez a terület. Azonban az ágynemű garbitúra megfelelő összeállítása nem egyszerű feladat. Ebben a cikkünkben az ágyad kiegészítőit részekre bontva segítünk, hogy megtaláld a tökéleted ágynemű darabokat! Báránykák számolgatáas helyett merülj gyorsan álomba az ágyneműd segítségével!

Lepedő  - Kezdd az alapoknál!

Gondolkodtál már azon, hogy milyen a tökéletes lepedő? Az ideális darab nem gyűrődik, nem mozdul el, miközben alszol és egyáltalán nem irritálja a bőröd. Kényelmes és puha alapot ad az alváshoz. Először is legyél tisztában az ágyad pontos méretével, ezzel elkerülheted az elmozduló lepedő és a gyűrődés problémáját is. A gumis lepedő remek megoldás lehet! Az allergiás reakció és az irritáció elkerülése érdekében, vagy ha érzékenyebb bőrrel rendelkezel válassz természetes anygaokból készült darabokat.

Párna - Az egyik legfontosabb kellék a nyugodt éjszakákhoz!

A párna az egyik legfontosabb segédeszköz alvás közben! Segíti a nyakcsigolyák antómiai szempontból ideális elhelyezkedését és alátámasztását. Párna választáskor vedd figyelembe az alvási szokásaidat és az igényeidet. Fontos szempont lehet az alvópozíciód és az, hogy milyen keménységű darabokat preferálsz. A memória habos párnák igazi Jolly Joker szerepet töltenek be ilyen szempontból, hiszen teljesen hozzád alkalmazkodnak, felveszik a tested vonalát.

Paplan - Kényelem és kellemes meleg!

A megfelelő paplan kiválasztásánál kiemelt szempontok a méret, a szigetelőképesség és a töltés anyaga. Érdemes kb. 20 centivel nagyobb paplant választani, mint a testmagasságod, hiszen az ilyen darabokba kényelmesen beburkolózhatsz. Ezen kívül válogass a szezonnak megfelelő paplanok között! Téli és nyári darabokkal is találkozhatsz, melyek az évszaknak megfelelően kellemesen melegek vagy kellemesen hűvösek. A töltést tekintve rengeteg választási lehetőséged van: gyapjú, műszál, pamut és pehely anyagok között találhatod meg a tökéletes paplant!

Ágyneműhuzat - Tökéletes anyag, dizájnos megjelenés!

Az ágyneműhuzat kiválasztásánál elengedheted a fantáziádat! Rengeteg minta és szín között válogathatsz, melyeket teljesen a lakásod vagy a hálószobád stílusára alakíthatsz. Álmodd meg a saját stílusod és térj nyugovóra a kedvenc ágyneműhuzatodban!

 

Légy tudatos alvó, vásárold tudatosan a legjobb termékeket az ágyadba! A Paplanplaza webáruházában minden fontos kiegészítőt megtalálhatsz a nyugodt és pihentető alváshoz! Előre összeállított garnitúrák közül is választhatsz!