Kérdése van? Hívjon minket! +36700002121

Naturtex Go Green kampány

Tegyünk együtt a fenntarthatóságért! A Naturtex Kft. régóta kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre. A fenntartható termékek fejlesztése iránti elkötelezettség már korábban elkezdődött a Naturtexnél, ezek elismeréseképpen kapta meg 2017-ben a cég a Fenntarthatósági díjat.

Az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa által védnökölt, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett, az energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések támogatására létrejött Virtuális Erőmű ProgramTM keretén belül a Naturtex Kft. több energiahatékony projekt sikeres megvalósításáért 2016-ban elnyerte az Energiahatékony Vállalat díjat.

A Naturtex hazánkban elsőként szerezte meg a fenntartható textil gyártás tanúsítását. Ennek a tanúsításnak a célja, hogy a gyártásban környezetbarát technológiai folyamatok kerüljenek alkalmazásra, optimális munkabiztonsági és szociális feltételeket biztosítva a dolgozóknak.
Környezetkímélő gyártási folyamata megfelel a STeP by OEKO-TEX® szabvány által meghatározott követelményeknek.

Ehhez kapcsolódva szeretnénk bemutatni legújabb szolgáltatásunkat, mely keretein belül egyszer már felhasznált kartondobozokba csomagoljuk a megrendelt termékeket.

A kartondobozokat általában egyszer használjuk fel csomagküldésre, ami szinte semmilyen negatív állapot-, minőségváltozást nem okoz rajtuk. Ezek az egyszer felhasznált dobozok teljesen ellátják funkciójukat, és újra felhasználhatóak. A jövőben ezeknek a dobozoknak szeretnénk egy új esélyt adni. Természetesen minden újra felhasznált dobozt szigorúan ellenőrzünk, hogy valóban csak a megfelelő minőségűek kerülhessenek újra feladásra. Ehhez kapcsolódva szeretnénk megkérni minden kedves vásárlónkat, hogy ha a hozzá érkezett doboz már nem használható újra, szállítás során romlott az állapota, úgy egy szelektív hulladékgyűjtőbe helyezzék, ezzel teljesítve a környezetbarát életútját.

Termékeink környezettudatos gyártása mellett ezzel a kezdeményezéssel is szeretnénk a fenntarthatóság szolgálatába állni. Azt valljuk, hogy nemcsak a termékek minősége, hanem a csomagolás környezetbarát jellege is kiemelten fontos. Az új szolgáltatásunkkal szeretnénk minden vevőnket arra bíztatni, hogy legyünk tudatos vásárlók, és tegyünk a környezetünkért.

Környezeti felelősségvállalásunk:

1.) Környezettudatosság, környezet-etikus magatartás, környezetvédelem, beleértve a klímaváltozással és a tudatos fogyasztással kapcsolatos szempontokat (Szelektív hulladékgyűjtés)

2.) Biológiai sokszínűség fenntartása, azaz az állat- és növényvilág védelme (Termálvizes tollmosó víztisztító berendezéssel – Vajháti üzem)

3.) Természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, takarékos használat, megújuló energiaforrások használata (Használt papír újbóli felhasználása, Napelem park)

- a termékek elkészítésénél egyre nagyobb arányban használunk BCI pamutot
- Magyarországon az elsők között vezettük be a jelentős részt papírból készült hordtáskás
csomagolást (ez 80-85%-ban csökkenti a műanyag felhasználását, mint a korábban poliészterből készült termékek + nylon csomagolás esetén)
- GRS licence alatt gyártott termékek
- FSC tanúsított papír használata

 

A dobozok újrahasznosítása nemcsak a Föld védelmének szolgálja, hanem gazdasági szempontból is kedvező, így a környezetvédelem támogatása mellett gazdaságos alternatívát teremthetünk a kiszállításra. Ennek köszönhetően kiszállítási díjunkat is a lehető legalacsonyabban tarthatjuk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni vásárlóinknak, hogy támogatják a fenntartható fejlődést. Az újrahasznosítás fontos szerepet játszik a környezetünk védelmében, és mi is elkötelezettek vagyunk ebben a küldetésben.

Szeretnénk bejelenteni, hogy 2023-tól a tőlünk rendelt termékek dobozán már találkozhatnak újrahasznosítást jelző matricával.

Köszönjük, hogy velünk tart ezen az úton, és együtt dolgozhatunk a fenntartható jövőért.