Kérdése van? Hívjon minket! +36700002121

Blog

Tippek a tökéletes paplan megtalálásához

2022.04.04 09:13
Tippek a tökéletes paplan megtalálásához

Zavartalan éjszakákra vágysz? Úgy érzed, hogy a pihentető alvás eléréséhez még hiányzik valami? Eleged van az álmatlan éjszakákból és az alvászavarból? Gondolkodtál már azon, hogy talán nem a megfelelő paplan fogad az ágyadban? A számodra ideális paplan kiválasztásával rengeteg stresstől és nyugtalan estétől kímélheted meg magad. Olvass tovább! Most tippeket adunk a tökéletes paplan megtalálásához!

Miért ilyen fontos a megfelelő paplan?

Az igazán pihentető alvás, ami után kirobbanó formában és energikusnak érzed magad, nem csak az ágyadtól és a matracodtól függ. Sőt, az egyik legfontosabb kiegészítő a tökéletes alváshoz a paplan

A megfelelő paplan kiválasztása nem egyszerű, rengeteg méretű és anyagú változatokkal találkozhatsz a piacon. Azonban, ha csak találomra választasz és nem a számodra legideálisabb darabot, az éjszakák gyötrelmesen telhetnek. Egy rossz paplan használatával túlságosan meleged lehet, verejtékben úszva kelhetsz fel az éjszaka közepén és meg is fázhatsz.Az állandó ki-be takarózástól pedig lőttek a regeneráló és hatékony alvásnak, ez pedig az egészségeden és a teljesítőképsségeden is látszani fog. 

Felejtsd el a kényelmetlen, túl vastag vagy túl vékony paplanokat és válassz végre olyat, ami tényleg a Te igényeidnek felel meg!

Mekkora legyen a paplan mérete?

Van, amikor a méret a lényeg… A paplanok esetében ez hatványozottan igaz! Gondold végig, hogy egy- vagy kétszemélyes darabra van szükséged. A legenda szerint, akkor lesz tökéletes a paplan, ha a magasságodnál 15-20 centiméterrel hosszabb, hiszen ha ennyivel túlnyúlik rajtad, kényelmesen magadra húzhatod. A szabvány méretek egyszemélyes paplan esetében 140x200, kétszemélyes esetében pedig 200x220, amik meg is felelnek ennek az elvnek.

Milyen legyen az anyaga?

A megfelelő anyag akár évszakról-évszakra változhat, megtalálhatóak kifejezetten téli és nyári darabok is a piacon. A töltet pedig készülhet pehelyből, pamutból, gyapjúból, műszálból, sőt bambuszból is. Az anyag szerinti kiválasztásnál is a saját preferenciáidat kell a központba helyezned. Mindegyik fajtának megvan a maga előnye és hátránya, amiket érdemes megfontolnod. Kövesd figyelemmel blogunkat, hiszen a pehely, gyapjú, műszál, pamut, valamint a téli, nyári paplanok előnyeiről és hátrányairól is külön cikkekben fogunk beszámolni, hogy megkönnyítsük a dolgodat!



Cikkünket elolvasva úgy érzed, hogy itt az ideje beszerezni a tökéletes paplant? Válogass minőségi termékek között a Paplanplaza kínálatában! Életed több, mint egyharmadát alvással töltöd, ne érd be kevesebbel!