Kérdése van? Hívjon minket! +36700002121

Blog

Jó alvás - jobb élet!

2022.06.06 00:00
Jó alvás - jobb élet!

Mind tisztában vagyunk az alvás fontosságával. A minőségi pihenésre azonban már koránt sem fordítunk elég figyelmet. Azonban hiába az alvás cselekvése, ha az nem a megfelelő szinten zajlik. Egy 10 órás alvás után is lehet ugyanolyan kimerült és fáradt mint előtte. A boldog élet kulcsa lehet a minőségi alvás. Tudj meg többet a minőségi alvás jelentőségéről!

Az alvás szakaszai

Az alvás négy stádiumból áll: 

  • szendergés
  • felszínes alvás
  • mély alvás
  • álomalvás, vagyis a REM-alvás

 

Ezek közül a legfontosabbak a mély alvás és a REM-alvás szakaszai, hiszen ezek határozzák meg, hogy milyen minőségű az alvásunk. A megfelelő pihenés szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy mélyen aludjunk, hiszen ebben a fázisban rengeteg olyan folyamat megy végbe, amelyek hozzájárulnak a szervezet regenerálódásához is. A mély alvás fázisában a szervezet kipiheni az előző napot, a sejtek regenerálódnak és a test energiaszintje helyreáll, valamint ekkor felszabadulnak azok a növekedési hormonok, melyek elősegítik a szövetek megújulását. A különböző alvási fázisok alvásciklusokat alkotnak, miközben alszol ez a négy válogatja egymást. Az éjszaka előrehaladtával egyre több időt töltesz a mély alvás és a REM-alvás szakaszában, mely meghatározza az alvásod minőségét. A pihentető alvás tehát nem az alvási időn múlik, hanem a mély alvás és a Rem-alvás fázisának a hosszán. 

 

“Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát”

A pihentető és nyugodt alváshoz elengedhetetlen, hogy az alvási környezeted rendben legyen. Ehhez hozzátartozik az ágy a kiegészítői is. A megfelelő párna, ágynemű, paplan, pléd, lepedő kiválasztása tehát hihetetlen jelentőséggel bír. A termékek anyaga, alakja, puhaságuk és keménységük mind hatással lehetnek az alvásod minőségére, így igazán minőségi és tökéletes darabokat kell választanod. 

 

Alvászavaroktól szenvedsz? Szeretnél kipihent és energikus lenni? A Paplanplaza webáruházában megtalálod a nyugodt alváshoz szükséges legjobb kiegészítőket! Válaszd a jobb alvást, a jobb életet!