Kérdése van? Hívjon minket! +36700002121

Blog

Hogyan válaszd ki a megfelelő párnát?

2022.07.04 00:00
Hogyan válaszd ki a megfelelő párnát?

Sokszor előfordul, hogy esténként csak forgolódsz és a plafont bámulod? Nem segít a bárányok számolása? Már nagyon régen érezted magad kipihentnek és energikusnak? Lehet, hogy a párnáddal van probléma! A tökéletes párna kiválasztása nem egyszerű feladat, de ha jól döntesz, esténként könnyedén hajthatod álomra a fejed. A párnaválaszték óriási a piacon, éppen ezért gyorsan elveszhetsz a párnák rengetegében. Ne aggódj, segítünk! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy hog.yan válaszd ki a számodra megfelelő párnát!

Milyen a tökéletes párna?

A párna kiválasztása egy nagyon egyéni, személyre szabott folyamat. Nincs egy megfelelő méret, alak, anyag, töltet vagy keménység, amely minden ember számára kényelmes lenne, így a saját igényeidet kell szem előtt tartanod. A tökéletes darab kiválasa éppen ezért sok mindentől függ. Na de milyen a tökéletes párna?

 

  • Tökéletesen alátámasztja a gerincet és a fejet
  • Elősegíti az egyéni testhelyzetedet alvás közben
  • Kellően rugalmas
  • Kényelmes és megfelelő keménységű
  • Megfelelő méretű és anyagú

De mégis hogyan találd meg a nagy Ő-t? Olvass tovább és tudd meg a legfontosabb szempontokat a párna kiválasztásakor!

Milyen szempontokat vegyél figyelembe párna választáskor?

Először is gondold végig, hogy milyen töltetű párnát szeretnél. Pihe, műszál, memória hab? Minden töltetfajtának megvan a maga előnye és hátránya, a saját igényeid alapján azonban egyszerűen dönthetsz. Imádod a pihe-puha párnákat, amik szinte körülölnek alvás közben? Válaszd a pihe töltettel rendelkező párnákat! A tömörebb, keményebb és alaktartóbb darabokat prefelálnád? A műszál töltetűek között érdemes válogatnod! Egy igazán alkalmazkodó, rugalmas és minőségi párnára vágysz? Próbáld ki a memória habos változatokat.

Ha ezt a pontot kipipáltad, vess egy pillantást a párna méretére és alakjára. A legtöbb ember a hagyományos, nagyobb méretű darabok között keresgél, de ha Te egy kisebb vagy egy speciális méretű, alakú párnára vágynál, annak sincs akadálya!

Nem is gondolnád, de az egyik legfontosabb szempont párna választásnál az alváspozíciód. Gondold át, hogy milyen pózban alszol el a leggyakrabban, hogyan kényelmes neked és ehhez mérten válaszd ki a párnádat! Nagyon fontos, hogy alvás közben mely testrészedet támasztod alá. Nem ugyan az az alátámasztás szükséges például egy oldalt, egy háton és egy hason alvónak. Azoknak, akik többször alszanak az oldalukon, inkább a keményebb, tömörebb párnák között érdemes válogatni. A hason alvók a lágyabb, puhább változatokat kedvelik. A háton alvók számára pedig tökéletes választás lehet egy laposabb, rugalmasabb darab.

 

Szeretnél végre elmerülni az álmok birodalmába? Nyugalmas és zavartalan éjszakákra vágysz? Válaszd ki a tökéletes párnát webshopunkban és élvezd a jó alvás minden örömét!