Keresés
Keresés a teljes kínálatban.
Vevőszolgálat
Termékek
Információk
Naturtex Green Concept biopamut kispárna
Újdonság
Naturtex Green Concept biopamut kispárna | PaplanPlaza.hu
Gyártó
Állapot: Raktáron
Cikkszám: 76972
Fedőanyag: 100% BCI pamut
Töltet: 100% újrahasznosított poliészterszál
Méret: 40x50 cm
Töltősúly: 250 g
Szín: Krémszínű
Moshatóság: 40°C
Kapcsolódó kategóriák:
Bruttó ár: 3.240 Ft
Naturtex Green Concept biopamut kispárna
Naturtex Green Concept biopamut kispárna
Naturtex Green Concept biopamut kispárna

Újdonság a Naturtex-től! 

Környezetbarát, biopamutból és újrahasznosított poliészterszálból készült termékcsalád. Kiváló nedvszívó képességű, légáteresztő, jól szellőző termékek. Kellemes puha tapintású, nem irritálja a bőrt. 

A termék minden tekintetben megfelel a fenntarthatóság 3 alappillérének: a környezet, a társadalom és a gazdaság
fenntarthatóságának. Napkollektorok által termelt zöld energia felhasználásával és megváltozott munkaképességű munkaerő bevonásával készül, segítve a hátrányos helyzetű emberek integrálását a munkaerőpiacon. 

MIÉRT IS JÓ NEKÜNK A BIOPAMUT?
A bio anyag előállításakor nem használnak környezetszennyező vegyszereket. A pamut a textilipar legfontosabb nyersanyaga, ami a könnyűiparban a gyapotról leválasztott szálat jelenti. A világ fő gyapottermelő országaiban a termelékenység növelése érdekében jelentős mennyiségű műtrágyát és növényvédőszert alkalmaznak, ami nem egészséges. Viszont az
Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint fontos ezeknek a káros hatásoknak a megszüntetése. Ezért fejlesztették ki a biopamutot, melynek előállítása során rovarirtó szerek helyett biológiai hatásúakat használnak, és a génmanipulációt is elhagyják.

Töltete: 100 % újrahasznosított poliészterszál. GRS (Global Recycle Standard) Globális Újrahasznosítási Szabvány tanúsítvánnyal rendelkező termék. Újrahasznosított műanyag hulladékból készül, egy paplan átlagosan 110 db újrahasznosított PET palack felhasználásával. Csomagolása 90%-ban lebomló alapanyag.